Darmowa dostawa z usługą Inpost oraz Orlen od 299.00 zł
InPost 13.99 DPD 25.99 Paczkomat 13.99 ORLEN Paczka 10.99 Poczta Polska 18.99

Cooking, Cuisine and Class

Język AngielskiAngielski
Książka Miękka
Książka Cooking, Cuisine and Class Jack Goody
Kod Libristo: 02026646
Wydawnictwo Cambridge University Press, czerwiec 1982
The preparation, serving and eating of food are common features of all human societies, and have bee... Cały opis
? points 73 b
123.87
Dostępna u dostawcy Wysyłamy za 9-12 dni

30 dni na zwrot towaru


Klienci kupili także


Food and Love Jack Goody / Miękka
common.buy 132.88
Three Ancient Colonies Sidney W Mintz / Miękka
common.buy 162.45
Caribbean Transformations Sidney Wilfred Mintz / Miękka
common.buy 184.30
Tasting Food, Tasting Freedom Sidney Mintz / Miękka
common.buy 105.73
Domestication of the Savage Mind Jack Goody / Miękka
common.buy 126.67

The preparation, serving and eating of food are common features of all human societies, and have been the focus of study for numerous anthropologists - from Sir James Frazer onwards - from a variety of theoretical and empirical perspectives. It is in the context of this previous anthropological work that Jack Goody sets his own observations on cooking in West Africa. He criticises those approaches which overlook the comparative historical dimension of culinary, and other, cultural differences that emerge in class societies, both of which elements he particularly emphasises in this book. The central question that Professor Goody addresses here is why a differentiated 'haute cuisine' has not emerged in Africa, as it has in other parts of the world. His account of cooking in West Africa is followed by a survey of the culinary practices of the major Eurasian societies throughout history - ranging from Ancient Egypt, Imperial Rome and medieval China to early modern Europe - in which he relates the differences in food preparation and consumption emerging in these societies to differences in their socio-economic structures, specifically in modes of production and communication. He concludes with an examination of the world-wide rise of 'industrial food' and its impact on Third World societies, showing that the ability of the latter to resist cultural domination in food, as in other things, is related to the nature of their pre-existing socio-economic structures. The arguments presented here will interest all social scientists and historians concerned with cultural history and social theory.

Informacje o książce

Pełna nazwa Cooking, Cuisine and Class
Autor Jack Goody
Język Angielski
Oprawa Książka - Miękka
Data wydania 1982
Liczba stron 264
EAN 9780521286961
ISBN 0521286964
Kod Libristo 02026646
Waga 396
Wymiary 150 x 230 x 17
Podaruj tę książkę jeszcze dziś
To łatwe
1 Dodaj książkę do koszyka i wybierz „dostarczyć jako prezent” 2 W odpowiedzi wyślemy Ci bon 3 Książka dotrze na adres obdarowanego

Mogłoby Cię także zainteresować


TOP
The Culture Map Erin Meyer / Miękka
common.buy 72.75
TOP
JAPAN E18 E18 / Miękka
common.buy 92.70
TOP
Genius of Japanese Carpentry Mira Locher / Miękka
common.buy 72.75
TOP
Brave New World Aldous Huxley / Miękka
common.buy 65.94
Wyprzedaż
KJV PCKT /E / Książka
common.buy 49.20
Snowscape / Twarda
common.buy 123.66
Meet Me in the Bathroom Lizzy Goodman / Miękka
common.buy 92.70
Earthlings / Miękka
common.buy 62.53
Intelligence in Nature Jeremy Narby / Miękka
common.buy 57.92
International Human Rights Law and Practice ILIAS BANTEKAS / Miękka
common.buy 314.29
Washington Black Esi Edugyan / Miękka
common.buy 23.74
Nutritional Anthropology Darna L. Dufour / Miękka
common.buy 728.80
Magic Harvest - Food, Folkore and Society Piero Camporesi / Miękka
common.buy 148.72
Eurasian Miracle Jack Goody / Miękka
common.buy 105.52

Logowanie

Zaloguj się do swojego konta. Nie masz jeszcze konta Libristo? Utwórz je teraz!

 
obowiązkowe
obowiązkowe

Nie masz konta? Zyskaj korzyści konta Libristo!

Dzięki kontu Libristo będziesz mieć wszystko pod kontrolą.

Utwórz konto Libristo