Darmowa dostawa z usługą Inpost oraz Orlen od 299.00 zł
InPost 13.99 DPD 25.99 Paczkomat 13.99 ORLEN Paczka 10.99 Poczta Polska 18.99

Culinary Reactions

Język AngielskiAngielski
Książka Miękka
Książka Culinary Reactions Simon Quellen Field
Kod Libristo: 02822195
Wydawnictwo CHICAGO REVIEW PR, październik 2011
Exploring the scientific principles behind everyday recipes, this informative blend of lab book and... Cały opis
? points 34 b TOP TOP
58.68
Dostępna u dostawcy Wysyłamy za 9-13 dni

30 dni na zwrot towaru


Klienci kupili także


TOP
The Food Lab J. Kenji Lopez-Alt / Twarda
common.buy 168.45
TOP
The Flavor Matrix James Briscione / Twarda
common.buy 131.89
TOP
Blue Truth David Deida / Miękka
common.buy 62.09
TOP
Science of Cooking Stuart Farrimond / Twarda
common.buy 89.73
TOP
Food Presentation Secrets Cara Hobday / Twarda
common.buy 100.04

Exploring the scientific principles behind everyday recipes, this informative blend of lab book and cookbook reveals that cooks are actually chemists. Following or modifying recipes is shown to be an experiment with acids and bases, emulsions and suspensions, gels and foams. This easy-to-follow primer includes recipes that demonstrate the scientific concepts, such as Whipped Creamsicle Topping (a foam), Cherry Dream Cheese (a protein gel), and Lemonade with Chameleon Eggs (an acid indicator). Also included in this fun, fact-filled companion are answers to various culinary curiosities, such as "How does altering the ratio of flour, sugar, yeast, salt, butter, and water affect how high bread rises? "and" Why is whipped cream made with nitrous oxide rather than the more common carbon dioxide?"

Informacje o książce

Pełna nazwa Culinary Reactions
Język Angielski
Oprawa Książka - Miękka
Data wydania 2011
Liczba stron 288
EAN 9781569767061
ISBN 1569767068
Kod Libristo 02822195
Wydawnictwo CHICAGO REVIEW PR
Waga 426
Wymiary 150 x 229 x 20
Podaruj tę książkę jeszcze dziś
To łatwe
1 Dodaj książkę do koszyka i wybierz „dostarczyć jako prezent” 2 W odpowiedzi wyślemy Ci bon 3 Książka dotrze na adres obdarowanego

Mogłoby Cię także zainteresować


TOP
Larousse Gastronomique Librairie Larousse / Twarda
common.buy 380.97
TOP
Beauty Unbottled / Miękka
common.buy 74.60
TOP
Shadow Work Journal Keila Shaheen / Miękka
common.buy 52.37
TOP
Necronomnomnom Mike Slater / Twarda
common.buy 100.14
TOP
Secret Of The Vajra World Reginald A. Ray / Miękka
common.buy 128.89
Molecular Gastronomy H This / Miękka
common.buy 58.68
Ruffage Abra Berens / Twarda
common.buy 109.26
Introduction to Perfumery David Williams / Twarda
common.buy 417.83
Science and Cooking Pia M. Sorensen / Twarda
common.buy 116.07
Modernist Cuisine at Home Nathan Myhrvold / Twarda
common.buy 550.94

Logowanie

Zaloguj się do swojego konta. Nie masz jeszcze konta Libristo? Utwórz je teraz!

 
obowiązkowe
obowiązkowe

Nie masz konta? Zyskaj korzyści konta Libristo!

Dzięki kontu Libristo będziesz mieć wszystko pod kontrolą.

Utwórz konto Libristo