Darmowa dostawa z usługą Inpost oraz Orlen od 299.00 zł
InPost 13.99 DPD 25.99 Paczkomat 13.99 ORLEN Paczka 10.99 Poczta Polska 18.99

Desert Terroir

Język AngielskiAngielski
Książka Twarda
Książka Desert Terroir Gary Paul Nabhan
Kod Libristo: 04873174
Wydawnictwo University of Texas Press, marzec 2012
Why does food taste better when you know where it comes from? Because history--ecological, cultural,... Cały opis
? points 70 b
119.46
50 % szansa Przeszukamy cały świat Kiedy dostanę książkę?

30 dni na zwrot towaru


Mogłoby Cię także zainteresować


Augenheilkunde Gerhard K. Lang / Miękka
common.buy 306.83
franzoesische Sprachunterricht im neuen Kurs Leopold Bahlsen / Miękka
common.buy 75.42
Hell Here I Come: Diary of a Sad Soul Ptil S J Thliza / Miękka
common.buy 32.49
1800-1900 Jenny Reynaerts / Twarda
common.buy 196.69
Fischfutter Klaus Stickelbroeck / Miękka
common.buy 41.52
Tied Down CHELLE BLISS / Miękka
common.buy 67.50
Zapowiedź
Conditions Handsome and Unhandsome Stanley Cavell / Twarda
common.buy 183.55

Why does food taste better when you know where it comes from? Because history--ecological, cultural, even personal--flavours every bite we eat. Whether it's the volatile chemical compounds that a plant absorbs from the soil or the stories and memories of places that are evoked by taste, layers of flavour await those willing to delve into the roots of real food. In this landmark book, Gary Paul Nabhan takes us on a personal trip into the south-western borderlands to discover the terroir--the "taste of the place"--that makes this desert so delicious. To savour the terroir of the borderlands, Nabhan presents a cornucopia of local foods--Mexican oregano, mesquite-flour tortillas, grass-fed beef, the popular Mexican dessert capirotada, and corvina (croaker or drum fish) among them--as well as food experiences that range from the foraging of Cabeza de Vaca and his shipwrecked companions to a modern-day camping expedition on the Rio Grande. Nabhan explores everything from the biochemical agents that create taste in these foods to their history and dispersion around the world. Through his field adventures and humorous stories, we learn why Mexican oregano is most potent when gathered at the most arid margins of its range--and why foods found in the remote regions of the borderlands have surprising connections to foods found by his ancestors in the deserts of the Mediterranean and the Middle East. By the end of his movable feast, Nabhan convinces us that the roots of this fascinating terroir must be anchored in our imaginations as well as in our shifting soils.

Informacje o książce

Pełna nazwa Desert Terroir
Język Angielski
Oprawa Książka - Twarda
Data wydania 2012
Liczba stron 144
EAN 9780292725898
ISBN 0292725892
Kod Libristo 04873174
Waga 340
Wymiary 140 x 216 x 16
Podaruj tę książkę jeszcze dziś
To łatwe
1 Dodaj książkę do koszyka i wybierz „dostarczyć jako prezent” 2 W odpowiedzi wyślemy Ci bon 3 Książka dotrze na adres obdarowanego

Logowanie

Zaloguj się do swojego konta. Nie masz jeszcze konta Libristo? Utwórz je teraz!

 
obowiązkowe
obowiązkowe

Nie masz konta? Zyskaj korzyści konta Libristo!

Dzięki kontu Libristo będziesz mieć wszystko pod kontrolą.

Utwórz konto Libristo