Darmowa dostawa z usługą Inpost oraz Orlen od 299.00 zł
InPost 13.99 DPD 25.99 Paczkomat 13.99 ORLEN Paczka 10.99 Poczta Polska 18.99

Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation

Język AngielskiAngielski
Książka Twarda
Książka Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation Massimo Montanari
Kod Libristo: 01288762
Wydawnictwo Columbia University Press, lipiec 2013
Massimo Montanari draws readers into the far-flung story of how local and global influences came to... Cały opis
? points 78 b
132.39
50 % szansa Przeszukamy cały świat Kiedy dostanę książkę?

30 dni na zwrot towaru


Mogłoby Cię także zainteresować


TOP
Medieval Cookbook Maggie Black / Miękka
common.buy 70.00
Medieval Tastes Massimo Montanari / Miękka
common.buy 142.71
American Politics: A Very Short Introduction Richard M Valelly / Miękka
common.buy 42.45
First Tycoon T J Stiles / Miękka
common.buy 80.41
Die Stunde der toten Augen Harry Thürk / Miękka
common.buy 55.48
How Food Made History B W Higman / Miękka
common.buy 170.15
Food Jean-Louis Flandrin / Twarda
common.buy 320.88
Concise History of the Caribbean B W Higman / Twarda
common.buy 528.40
Rhinologic and Sleep Apnea Surgical Techniques Stilianos Kountakis / Twarda
common.buy 983.40
Frühling auf dem Mond Julia Kissina / Twarda
common.buy 79.21
Basiskonfliktmechanismen nach Glasl Kerstin Mausberg / Miękka
common.buy 153.43
Academic Mobility Malcolm Tight / Twarda
common.buy 771.97

Massimo Montanari draws readers into the far-flung story of how local and global influences came to flavor Italian identity. The fusion of ancient Roman cuisine -- which consisted of bread, wine, and olives -- with the barbarian diet -- rooted in bread, milk, and meat -- first formed the basics of modern eating across Europe. From there, Montanari highlights the importance of the Italian city in the development of gastronomic taste in the Middle Ages, the role of Arab traders in positioning the country as the supreme producers of pasta, and the nation's healthful contribution of vegetables to the fifteenth-century European diet. Italy became a receiving country with the discovery of the New World, absorbing corn, potatoes, and tomatoes into its national cuisine. As disaster dispersed Italians in the nineteenth century, new immigrant stereotypes portraying Italians as "macaroni eaters" spread. However, two world wars and globalization renewed the perception of Italy and its culture as unique in the world, and the production of food constitutes an important part of that uniqueness.

Informacje o książce

Pełna nazwa Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation
Język Angielski
Oprawa Książka - Twarda
Data wydania 2013
Liczba stron 128
EAN 9780231160841
ISBN 0231160844
Kod Libristo 01288762
Waga 214
Wymiary 178 x 132 x 16
Podaruj tę książkę jeszcze dziś
To łatwe
1 Dodaj książkę do koszyka i wybierz „dostarczyć jako prezent” 2 W odpowiedzi wyślemy Ci bon 3 Książka dotrze na adres obdarowanego

Logowanie

Zaloguj się do swojego konta. Nie masz jeszcze konta Libristo? Utwórz je teraz!

 
obowiązkowe
obowiązkowe

Nie masz konta? Zyskaj korzyści konta Libristo!

Dzięki kontu Libristo będziesz mieć wszystko pod kontrolą.

Utwórz konto Libristo