Darmowa dostawa z usługą Inpost oraz Orlen od 299.00 zł
InPost 13.99 DPD 25.99 Paczkomat 13.99 ORLEN Paczka 10.99 Poczta Polska 18.99

? points 39 b
66.11
Dostępna u dostawcy Wysyłamy za 9-12 dni

30 dni na zwrot towaru


Mogłoby Cię także zainteresować


TOP
House of Leaves Mark Z. Danielewski / Miękka
common.buy 104.01
TOP
Golden Son Pierce Brown / Miękka
common.buy 47.36
TOP
Importance of Being Earnest Oscar Wilde / Miękka
common.buy 17.34
Zapowiedź
Physiology of Taste Jean Brillat-Savarin / Twarda
common.buy 69.50
House of Decadence Marina Anderson / Miękka
common.buy 151.38
Mastering Blockchain Imran Bashir / Miękka
common.buy 242.73
Plato Freud - Two Theories Gerasimos Santas / Twarda
common.buy 258.78
Advanced Carbon Materials and Technology Ashutosh Tiwari / Twarda
common.buy 962.07
Family Relationships Bourke / Miękka
common.buy 85.96
Food Paul Freedman / Twarda
common.buy 217.20
Political Learning in Adulthood R. Sigel / Twarda
common.buy 632.07

An unabridged, digitally enhanced printing with updated layout and typeface. Chapters include, but are not limited to: THE SENSES - Number of the Senses - Action of the Senses - Perfectness of the Senses - Powers of the Taste - Object of the Action of the Senses - TASTE - Definition of Taste - Sensation of Taste - Flavors - Influence of Smelling on the Taste - Analyses of the Sensation of Taste - Order of the Impressions of Taste - Enjoyments due to the Taste - Supremacy of Man - Method of the Author - GASTRONOMY - Origin of Sciences - Origin of Gastronomy - Definition of Gastronomy - Different objects of Gastronomy - Utility of Gastronomical Knowledge - Influence of Gastronomy on Business - Gastronomical Academy - Definition of Appetite - Anecdote - Great Appetites - Definitions - Analyses - Osmazome - Principle of Aliments - Vegetable Kingdom - Difference between Fat and Lean - Individual Instance - FOOD IN GERMS - Specialties - Pot-au-feu, Potage, etc. - Bouilli - Fowls - The Turkey - Dindoniphiles - Financial Influence of the Turkey - Exploit of the Professor - Game - Fish - Truffles - Sugar - Origin of Coffee - Different Modes of preparing Coffee - Chocolate - True Method of preparing Chocolate - THEORY OF FRYING - ON THIRST - ON DRINKS - ON GOURMANDISE - Are Women Gourmands - GASTRONOMICAL TESTS - ON THE PLEASURES OF THE TABLE - HALTES DE CHASSE - ON DIGESTION - REPOSE - INFLUENCE OF DIET ON REST, SLEEP AND DREAMS - OBESITY - THINNESS - FASTING - EXHAUSTION - PHILOSOPHICAL HISTORY OF THE KITCHEN - RESTAURATEURS - TRANSITION - VARIETIES - L'omelette du Cure - Omelette au Thon - The Turbot - Pheasants - Asparagus - Fondue - Wonderful Effects of a Classical Dinner - Miscellany-Wine

Informacje o książce

Pełna nazwa Physiology of Taste
Język Angielski
Oprawa Książka - Miękka
Data wydania 2009
Liczba stron 220
EAN 9781603862240
ISBN 1603862242
Kod Libristo 04245264
Wydawnictwo Merchant Books
Waga 398
Wymiary 188 x 235 x 12
Podaruj tę książkę jeszcze dziś
To łatwe
1 Dodaj książkę do koszyka i wybierz „dostarczyć jako prezent” 2 W odpowiedzi wyślemy Ci bon 3 Książka dotrze na adres obdarowanego

Logowanie

Zaloguj się do swojego konta. Nie masz jeszcze konta Libristo? Utwórz je teraz!

 
obowiązkowe
obowiązkowe

Nie masz konta? Zyskaj korzyści konta Libristo!

Dzięki kontu Libristo będziesz mieć wszystko pod kontrolą.

Utwórz konto Libristo