Darmowa dostawa z usługą Inpost oraz Orlen od 299.00 zł
InPost 13.99 DPD 25.99 Paczkomat 13.99 ORLEN Paczka 10.99 Poczta Polska 18.99

Untold History of Ramen

Język AngielskiAngielski
Książka Twarda
Książka Untold History of Ramen George Solt
Kod Libristo: 04618214
Wydawnictwo University of California Press, luty 2014
A rich, salty, and steaming bowl of ramen noodle soup climbed its way onto the international culinar... Cały opis
? points 185 b
316.96
Dostępna u dostawcy Wysyłamy za 9-12 dni

30 dni na zwrot towaru


Mogłoby Cię także zainteresować


US Marine Corps Tanks of World War II Steven Zaloga / Miękka
common.buy 67.30
Path to No-Self Bernadette Roberts / Miękka
common.buy 180.34
Healing the Angry Brain Ronald Potter Efron / Miękka
common.buy 106.32
Political Uses of Utopia S. D. Chrostowska / Miękka
common.buy 198.50
Ethnicity 2e Fenton / Miękka
common.buy 139.82
Nutrition and Mental Performance Leigh Riby / Twarda
common.buy 1 188.74
Philodemus, On Property Management Voula Tsouna / Miękka
common.buy 117.05

A rich, salty, and steaming bowl of ramen noodle soup climbed its way onto the international culinary scene and, from Tokyo to New York, is now a symbol of the cultural prowess of Japanese cuisine. In this highly original account of geopolitics and industrialization in Japan, George Solt traces the meteoric rise of ramen from humble fuel for the working poor to an international icon of Japanese culture. Ramen's popularity can be attributed to political and economic change on a global scale. Using declassified U.S. government documents and an array of Japanese sources, Solt reveals how the creation of a black market for American wheat imports during the U.S. Occupation of Japan (1945-1952), the reindustrialization of Japan's labor force during the Cold War, and the elevation of working-class foods in redefining national identity during the past two decades of economic stagnation (1990s-2000s), all contributed to the formation of ramen as a national dish. This book is essential reading for scholars, students in Japanese history and food studies, and anyone interested in gaining greater perspective into how international policy can influence everyday foods around the world.

Podaruj tę książkę jeszcze dziś
To łatwe
1 Dodaj książkę do koszyka i wybierz „dostarczyć jako prezent” 2 W odpowiedzi wyślemy Ci bon 3 Książka dotrze na adres obdarowanego

Logowanie

Zaloguj się do swojego konta. Nie masz jeszcze konta Libristo? Utwórz je teraz!

 
obowiązkowe
obowiązkowe

Nie masz konta? Zyskaj korzyści konta Libristo!

Dzięki kontu Libristo będziesz mieć wszystko pod kontrolą.

Utwórz konto Libristo