16 126 809 książek w 175 językach
Jednak się nie przyda? Nic nie szkodzi! U nas możesz zwrócić towar do 30 dni
Bon prezentowy to zawsze dobry pomysł. Obdarowany może za bon prezentowy wybrać cokolwiek z naszej oferty.
30 dni na zwrot towaru
Bezpieczenstwo zywnosci jest dla wspolczesnego konsumenta najwazniejsza cecha, ktorej oczekuje od nabywanej i konsumowanej zywnosci. Sfera zapewnienia tego bezpieczenstwa jest obecnie scisle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesiecioleciu wiele sie zmienilo w tym wzgledzie, poczawszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania "pakietu rozporzadzen higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000. Ksiazka jest kompleksowym opracowaniem problematyki zwiazanej z zarzadzaniem bezpieczenstwem zywnosci. Autorzy omawiaja zwlaszcza takie zagadnienia, jak: * podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakosci zywnosci, w tym zagrozenia biologiczne i chemiczne; * podstawy ustawodawstwa zywnosciowego; * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne; * system HACCP; * metody i systemy zapewnienia jakosci i zarzadzania nia w przetworstwie zywnosci, w tym funkcje laboratoriow.